www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Átalakulás: a mérnöki szakma felkészítése a jövőre

Nagyban gondolkodni, de kicsiben kezdeni – gyakran ez az ésszerű hozzáállás a siker érdekében.

Átalakulás: a mérnöki szakma felkészítése a jövőre

Eplan Fórum – Az Eplan Fórum a világ minden tájáról várja az automatizált tervezés, a berendezések vezetékezése és az ERP/PDM integrációval kapcsolatos ismeretek és tapasztalatok megosztása iránt érdeklődőket.

Teljes lendülettel dübörög a digitális átalakulás és ez nem hagyja érintetlenül a mérnöki feladatokat sem. Kiváló lehetőség a terület szakértői számára a hálózatépítéshez, mégpedig világszerte! Pontosan ezt célozza a Kölnbenzeptemberben megrendezésre kerülő hibrid formátumú Eplan Fórum rendezvény, amely többek között az automatizált tervezéssel, a berendezések vezetékezésével, valamint az ERP- és PDM-rendszerek integrálásával foglalkozik. Az eseményen nemzetközi cégek személyesen mutatják be az Eplan szoftverrel szerzett gyakorlati tapasztalataikat – értékes betekintést és segítséget nyújva azoknak az érdeklődőknek – a felsővezetéstől a tapasztalt Eplan-felhasználókig – akik a legtöbbet szeretnék kihozni tervezési munkafolyamataikból.

A megoldásokat szolgáltató Eplan nagy örömmel konstatálta, hogy tavaly több mint 300 vendég vett részt az eseményen online, illetve személyesen. Idén a hangsúly a „Transformation in Engineering”-re kerül. Az Eplan Fórum 2024 (korábban EF|A) a világ minden tájáról vonzza az érdeklődőket egy csúcskategóriás eseményre. A résztvevők számos élő beszámolóra számíthatnak a vállalatok gyakorlati tapasztalatairól – olyan cégektől, mint a Bender Solutions (DE), a Kaeser Kompressoren (DE), a Red Eléctrica de España (ES), a PMS Elektro- und Automationstechnik (AT), a Rockwell Automation (USA), a TK Elevator (ES), a Winkler+Dünnebier (DE) és más vállalatok.

Amikor a tervezés világa felkészült a jövőre
„Az Eplan Fórum a mérnöki folyamatok teljes automatizálásának prémium rendezvénye – fejtette ki Harold van Waardenburg, az Eplan vertikális piacmenedzsment igazgatója. – Egyre több vállalat összpontosít a manuális munkalépések kiiktatására és az automatizálás kiterjesztésére. Dióhéjban összefoglalva a «következő szintre» lépnek az automatizált tervezés folyamatában.” Az automatizálás és a gépek pontos kábelhosszokkal történő, a digitális ikerpáron alapul bekábelezése a "plug and play" használathoz csak néhány példa azon alapvető témákra, amelyekkel ez a kétnapos hibrid rendezvény foglalkozik, a világ minden tájáról érkező résztvevőkkel.


Átalakulás: a mérnöki szakma felkészítése a jövőre

Harold van Waardenburg – „Egyre több vállalat összpontosít a manuális munkalépések kiiktatására és az automatizálás kiterjesztésére. Dióhéjban összefoglalva a «következő szintre» lépnek az automatizált tervezés folyamatában” – jelentette ki Harold van Waardenburg, az Eplan vertikális piackezelési igazgatója.

A hangsúly a kipróbált és bevált stratégiákon van a mérnöki munka lehető legmagasabb fokú automatizálása érdekében. Hogyan lehet ezt elérni? Elengedhetetlen hozzá a szabványosítás, de a cég sajátos követelményeitől függően további módszerek és megközelítések is léteznek – ilyen például az Eplan adatok ERP és PDM rendszerekbe történő célzott integrálása, ami rengeteg lehetőséget nyit meg. A kérdés az, hogy „Hogyan lehet a tervezési és a későbbi folyamatokat jövőorientált módon optimalizálni?” – leggyakrabban ez a kérdés foglalkoztatja a vállalatokat napjainkban. 

Gyakolati tapasztalatok elsőkézből
Az Eplan ügyfélkörét alkotó nemzetközi előadók megosztják gyakorlati tapasztalataikat és utat mutatnak a hatékonyabb mérnöki munka eléréséhez:

  • Red Eléctrica de España: A folyamatos nemzeti áramellátás biztosítása – paraméteres tervezéssel a védelem és a vezérlés érdekében
  • Bender Solutions: Az áramellátás biztosítása – szisztematikus változtatások révén, személyre szabott ügyfélmegoldásokhoz, rekordidő alatt
  • TK Elevator: Liftekkel a piac csúcsára – a globális szabványosítás és automatizálás révén
  • Rockwell Automation: Nemzetközi pozícióban – a változáskezelés és a mérnöki automatizálás révén
  • Kaeser Kompressoren: A tervezéstől a gyártásig – az Eplan-SAP integráción keresztül
  • PMS Elektro- und Automationstechnik: Üzemrendszer-mérnöki projektek gazdaságos tervezése
  • Winkler+Dünnebier / Hahn Automation: A gyártósorok villamosítása – a digitális ikerpár segítségével

Regisztrációs lehetőség:
www.eplan-software.com/eplan-forum

 
 

 

 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz