www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Automatikus kapcsolási rajz generálás a felhőben

A kapcsolási rajzok generálásának automatizálása gyorsabb eredményeket és kevesebb hibát eredményez. A megoldásszolgáltató Eplan számos technikai megközelítést fejlesztett ki a folyamat támogatásához.

Automatikus kapcsolási rajz generálás a felhőben

Holger Jansen „Az új, kontextusérzékeny Inline alkalmazássegítő technológiával gyorsabb eredményeket érhetnek el a felhasználók” – jelentette ki Holger Jansen, az Eplan Funkcionális Tervezés üzleti egység vezetője.

Ezek egyike a felhőalapú eBuild szoftver, amellyel a felhasználók egy egyszerű egérkattintással generálhatnak projekteket. A már elérhető 2025-ös verzió jelentős előnyöket tartalmaz a könnyű használat, a kezelhetőség, valamint a kapcsolási rajzok konfigurálása és generálása terén.

A kapcsolási rajzok automatikus generálása nem számít újdonságnak. Ennek pontos menetrendje egyre innovatívabb és egyvalami világos: a felhő nélkülözhetetlenné vált ebben a folyamatban. Az Eplan felhőbe teljes mértékben integrált eBuild szoftver most még könnyebb használatot és maximális egyszerűséget kínál. A már elérhető új 2025-ös verzió számos fejlesztéssel támogatja a makrótechnológia hatékonyabb felhasználását a tervezésben. „Olyan megoldást fejlesztettünk ki, ami könnyen használható, ugyanakkor funkcionalitását tekintve nagyon innovatív” – mondta Holger Jansen, az Eplan Funkcionális Tervezés üzleti egység vezetője.

Működés a felhőben – még egyszerűbb és már kontextusérzékeny is
A felhasználói felületet úgy optimalizálták, hogy a felhasználók még gyorsabban és még jobb áttekintést kapjanak a projektről. Az új Navigátor sáv révén például a felhasználók mindig szemmel tarthatják az eBuild konfigurációját és generálási folyamatát. Ezzel azonban még nincs vége a technológiai fejlesztéseknek! „Az új kontextusérzékeny Inline alkalmazássegítő technológiával gyorsabb eredményeket érhetnek el a felhasználók – mondta Jansen. – A közvetlenül az eBuild-be beágyazott új súgófunkció még egyszerűbbé teszi a használatot.”

Hogyan működik?
A folyamat rendkívül egyszerű. A felhasználók csak bejelentkeznek az Eplan felhőbe és vállalati szervezetükön keresztül máris hozzáférhetnek saját projektjeikhez. Ehhez nincs szükség a szoftver telepítésére. Az Eplan eBuild részeként működő Project Builder-ben kiválaszthatók a megfelelő makrókönyvtárak, majd a projekt konfigurálható és/vagy generálható. Az új Navigator a kiválasztási folyamat megkönnyítésével támogatja a felhasználókat ezen a téren. A végpontok közötti adatkonzisztenciát – a termékstrukturálástól a tényleges projekt megvalósításáig – az irányelvek és szabványok betartása rendszeroldalon is biztosítja.


A felhőben történő konfigurálás egyszerűbb és gyorsabb eredményre vezet
A szabályok és konfigurációs interfészek készlete intuitív módon és gyorsan hozható létre mélyebb programozási nyelvek ismerete nélkül – vagyis elegendő az Eplan makrótechnológiai ismerete. Ezeket az Eplan-makrókat aztán az eBuild egy szabálykészlettel egészíti ki. A felhasználók ezután ezt a konfigurációs módszert arra használják, hogy beírják saját ügyfeleik gép- vagy üzemrendszerre vonatkozó elvárásait. Az eBuild 2025 új funkciója az internetböngészőből történő konfigurálás lehetősége – Windows, Android vagy iOS rendszeren. Így minden akadály elhárul az eBuild tervezési konfigurátorként mobileszközökön való használata elől.



Automatikus kapcsolási rajz generálás a felhőben

Eplan eBuild 2025 Az új Varázsló megbízhatóan vezeti végig a felhasználókat a konfigurációs folyamaton a kapcsolási rajzok automatikus létrehozásához.

A felhőben való generálás szorosabb együttműködést jelent
A konfiguráció mellett a projektek generálása is teljes mértékben felhőalapú az eBuild 2025-ben, ami azt eredményezi, hogy többé nem szükséges az Eplan szoftver helyi telepítése. A kapcsolási rajz közvetlenül a felhőben generálható az eManage által biztosított Eplan projekten keresztül. Az eView, az Eplan szabadalmaztatott felhőbeli megjelenítője segítségével a projektek és a dokumentáció bármilyen eszközön megjeleníthető – legyen az táblagép, okostelefon vagy böngésző, és természetesen iOS és Android környezetben is működik. A tervek itt ellenőrizhetők, a változtatások pedig a megjelenítőben található redlining és greenlining funkcióval visszacsatolhatók a projektbe.

Következtetés
Az Eplan eBuild felhőben történő használatával immár kapcsolási rajzok is létrehozhatók egy internetböngészőből. Ennek előnyei egyértelműek: a kapcsolási rajzok nemcsak az építés tervezési folyamatában készíthetők el, hanem már sokkal korábban, a tender során vagy a projektelőkészítési fázisban is elérhetővé válhatnak egyetlen kattintással.

További információ: www.eplan.com

 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz