www.magyar-mernoki.com
norelem

A szabványos alkatrészek jelentik a különbséget a norelem szerint

A globális alkatrészszállítóként ismert norelem szerint a tervezők továbbra sem kezelik kellő súllyal a szabványos alkatrészek a termékfejlesztésben való használatával elérhető hatékonyságot és költségelőnyöket.

  norelem.co.uk
A szabványos alkatrészek jelentik a különbséget a norelem szerint

Sok tervező még mindig egyedi gyártású alkatrészekre támaszkodik a prototípusok elkészítés során. Ez azonban rejtett költségekkel jár, és csökkenti a termelékenységet.

„A gyártás minden más aspektusához hasonlóan a termékfejlesztés is mindig azt keresi, hogy miként növelhető a hatékonyság – jelentette ki Marcus Schneck, a norelem vezérigazgatója. – Az átfogó kínálattal rendelkező gyártók, például a norelem szabványos alkatrészeinek használata jelentősen leegyszerűsíti, gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi a tervezési munkát.

A szabványos alkatrészek kivételes változást eredményezhetnek.”

A megtakarítások gyorsan összeadódnak. Még egy viszonylag egyszerű alkatrész, például egy pozicionáló csap esetében is a tervezőnek átlagosan 15 percre van szüksége a gyártásra kész rajz elkészítéséhez, beleértve a méreteket is. A gyártás során felmerülő költségek mellett ez költséges és időigényes folyamatnak számít egy szabványos alkatrész megrendeléséhez képest.

A házon belüli gyártás azt is jelenti, hogy a nyersanyagok ellátási láncára kell támaszkodni, le kell foglalni a gyártási időt és a szerszámcserére is kell időt hagyni. Az egyedi alkatrészek legyártása ezenkívül a tűréshatárok átlépését is eredményezi, ami azt jelenti, hogy vagy újra meg kell munkálni azokat, vagy néha a teljes folyamatot elölről kell kezdeni.

A szabványos alkatrészekkel történő tervezésnek ezzel szemben számos előnye van. Az olyan alkatrészek, mint a felfogócsapok, perselyek és golyóscsapágyházak beszerzése lényegesen kevesebb erőfeszítést igényel, mint azok legyártása – és az összeszerelés is gyorsabb. Ennek az az oka, hogy a szabványos alkatrészek precíz gyártástechnológiával készülnek, így nincs szükség utómunkára. Jellemzően rövidebb fejlesztési szakaszt is eredményez – főleg a gépészet világában –, vagyis gyorsabban kerülhet a piacra egy termék.

További előny az alkatrészek gyors és egyszerű cseréje. Ha egy szabványos alkatrész elhasználódik vagy megsérül, egyszerűen újrarendelhető, nem kell a teljes gyártási folyamaton átmenni egy egyedi alkatrész kedvéért. A norelemnél például a költséghatékony pozicionáló csapok világszerte könnyen beszerezhetők.

„A tervezők manapság inkább projektmenedzserekké fejlődtek – tette hozzá Marcus. „A norelem minden projekt kezdetén azt javasolja, hogy a tervező azonosítsa be és tisztázza, mely alkatrészek állnak rendelkezésre szabványosított alkatrészként.
Természetesen szinte minden projekthez szükség lesz néhány egyedi alkatrészre is, de a lehető legtöbb szabványos alkatrész felhasználásával a tervező teljes mértékben ezekre az egyedi alkatrészekre tud koncentrálni.”

A norelem a gép- és berendezésgyártásban, valamint a mérő- és tesztkészülékekben használt rugalmas szabványos alkatrészek, rendszerek és alkatrészek egyik legnagyobb globális beszállítója. A markgröningeni (Németország) székhelyű cég több mint 60 éves piaci tapasztalattal rendelkezik, és támogatja a tervezőket és mérnököket ötleteik hatékony megvalósításában.

Az online rendelés a norelem webáruházának köszönhetően már gyors és egyszerű. Több mint 100 000 cikkszámot tartalmaz, amelyek 98%-a raktárról elérhető. A tervezők ingyenes CAD-könyvtárat is használhatnak minden termékhez, 2D-ben és 3D-ben.

Ha további információra van szüksége arról, hogy a szabványos alkatrészek használata milyen előnyökkel járhatnak a terméktervezési folyamatokban, kérjük, kattintson ide.


A szabványos alkatrészek jelentik a különbséget a norelem szerint

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz